Realisatie van een openbare speeltuin
Voor kinderen is het heerlijk wanneer zij ook ná schooltijd lekker buiten kunnen spelen met hun vrienden. Elke gemeente is gebaat bij een fijne openbare speeltuin.
Bij DEUVIE kunt u terecht voor elke speelomgeving die u in uw gemeente wilt realiseren. Wij zijn thuis in het inrichten van complete speeltuinen of parken, maar ook in het ontwikkelen van kleine speelomgevingen in een beperkte ruimte.
DEUVIE heeft veel ervaring met het aanleggen van diverse speeltuinen en -parken. We gaan graag het gesprek aan met uw buurtbewoners, zodat zowel u als gemeente en de buurtbewoners tevreden zijn met de speeltuin in de buurt.
Uw input als basis voor het project
Elk project, groot of klein, begint met een goed gesprek. Omdat maatwerk ons specialisme is, hebben wij geen standaard catalogus met prijslijst.
Wij beginnen liever met het inventariseren van uw wensen. Hoe ziet uw project eruit? Wat zijn voor u de belangrijkste aandachtspunten? Wat is uw visie achter de nieuwe speeltuin in de buurt?
Aan de hand van dit gesprek kijken wij of wij uw wensen in kunnen vullen. Zijn de specialiteiten van DEUVIE ook echt hetgeen u zoekt? Kunnen wij realiseren wat u verwacht?
Als het antwoord op deze vragen ja is, staan wat ons betreft alle seinen op groen. Dit is het moment dat we naar de tekentafel kunnen.
Een speeltuin in de buurt realiseer je samen
Bent u op zoek naar een flexibele partner die openstaat voor samenwerking met de buurt? Ook dan is DEUVIE de juiste partner voor u.
In het voortraject van het project inventariseren we samen met u en met de buurt de wensen en eisen. Ook tijdens de plaatsing geven we op verschillende manieren invulling aan de samenwerking. Denk aan ondersteuning door buurtgenoten tijdens de plaatsing.
Draagt de buurt graag zelf zorg voor het voorbereidende grondwerk? Geen probleem! Het is ons doel om de buurt actief te betrekken bij het proces. Hierdoor vergroten we de binding van iedereen in de gemeente met de nieuwe openbare speeltuin.
De openbare speeltuin wordt werkelijkheid
Het is zover: de openbare speeltuin wordt werkelijkheid! Het werken met duurzame, natuurlijk gevormde houtsoorten is een mooie en uitdagende klus. Omdat het zo’n uitdaging is, voeren wij de plaatsing volledig voor u uit. Met ons eigen team van deskundige bouwers en montage medewerkers realiseren wij een resultaat dat tot in de puntjes klopt.
We zorgen er tijdens plaatsing ook voor dat alles geschiedt volgens de geldende veiligheidsnormen. Wij plaatsen bijvoorbeeld niet alleen het speeltoestel, maar verzorgen ook de val dempende ondergronden.
Naast de toestellen en de veiligheid, verzorgen wij de volledige inrichting van uw terrein. We vormen het landschap op zo’n manier, dat het samen met de speelobjecten een prachtig en natuurlijk geheel vormt.
Wij helpen u graag!
Het realiseren van een nieuwe speelomgeving is een prachtig proces. Daarbij krijgt creativiteit alle ruimte en verliezen wij kwaliteit en duurzaamheid nooit uit het oog! Benieuwd of u en DEUVIE een match zijn? Neem dan contact met ons op!
Al onze ontwerpen worden op maat gemaakt. Dit kost bij ieder ontwerp tijd, waardoor wij hiervoor een vergoeding vragen. De hoogte van de vergoeding kan per ontwerp verschillen. Indien DEUVIE na het ontwerp de opdracht mag realiseren, zullen de kosten van het ontwerp weer deels in mindering worden gebracht.
Ons eerste ontwerp is altijd een mooi schetsontwerp. Dit wordt dan aan u voorgelegd, zodat we er samen naar kunnen kijken en eventuele verbeteringen kunnen doorvoeren. Indien het schetsontwerp akkoord is, volgt het digitale ontwerp. We zetten het schetsontwerp om in een levensechte 3D-presentatie. Mocht u nog een stapje verder willen gaan, dan kan de presentatie ook in de vorm van een film worden gemaakt. Hiermee kunt u dan digitaal door uw ontwerp heen lopen.
Enkel de meest duurzame, milieuvriendelijke houtsoorten worden gebruikt in onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen. Wij gebruiken hoofdzakelijk Kastanje, Eiken en Robinia hout. Deze drie houtsoorten zijn afkomstig uit duurzaam beheerde, Europese bossen. Bovendien zijn het stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige houtsoorten met een prachtig, natuurlijk uiterlijk.
Onze toestellen worden altijd gebouwd en gekeurd volgens het WAS. Daarmee voldoen ze aan de strenge veiligheidseisen van de Nederlandse wet. Een toestel of speelomgeving van DEUVIE is dus altijd veilig.
Er zijn veel factoren die de levertijd kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het project, de beschikbaarheid van de benodigde materialen, het eventueel afbreken van oude constructies. Deze factoren zijn bij ieder project anders. Daarom bekijken we per project de levertijd. Afhankelijk van de specifieke omstandigheden van uw project, zullen we u een realistische levertijd voorspiegelen.
Onze prijzen zijn niet terug te vinden op de website, omdat wij niet met standaard producten werken maar met maatwerk. Onze sporttoestellen, speeltoestellen en speelomgevingen worden aangepast aan de unieke wensen en eisen van iedere klant. Daarom kan de prijs van een toestel ook iedere keer anders zijn. Natuurlijk maken we graag een offerte voor u. Neem hiervoor gerust contact met ons op.
Bij onze speeltoestellen geven wij garantie op: - Houtrot DEUVIE (Robinia hardhout) = 8 jaar - Op fabricage en/of constructiefouten = 1 jaar - Toebehoren = 1 jaar Hout dat binnen 8 jaar (DEUVIE) rot is, wordt kosteloos door de fabrikant vervangen. In het eerste jaar worden de geconstateerde fabricage en/of constructiefouten door de fabrikant kosteloos hersteld. Hetzelfde geldt voor het toebehoren.
Het correct plaatsen van sport- en speeltoestellen vereist specifieke vakkennis en ervaring. Daarom voeren wij dit altijd zelf uit, eventueel met behulp van gespecialiseerde partners. In overleg kan natuurlijk wel worden besproken hoe u bij de plaatsing kunt helpen.
De benodigde ruimte voor een toestel bestaat allereerst uit het oppervlakte dat het speeltoestel zelf in beslag neemt. Daarnaast is er ook nog sprake van een benodigde vrije ruimte rondom het toestel. De ruimte die nodig is, is afhankelijk van de hoogte van het speeltoestel en of er sprake is van een zogenaamde "gedwongen beweging". Wij informeren u graag over de ruimte die uw speeltoestel nodig heeft.
Een obstakel in de valruimte is een object waar kinderen op kunnen vallen. Deze objecten bevinden zich in de ruimte waar een kind volgens de wet kan vallen als hij van het speeltoestel afvalt. Onder een obstakel valt alles wat niet tot de valondergrond behoord.
In Nederland onderscheiden we een aantal verschillende valhoogtes. Zo mag een toestel met een valhoogte van minder dan 60 cm op iedere ondergrond geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte tot 150 cm mogen op gras geplaatst worden. Toestellen met een valhoogte van tussen de 150 en300 cm. mogen enkel op een gekeurde valondergrond met een daartoe gekeurde valhoogte geplaatst worden. Een toestel met een valhoogte van meer dan 300 cm. moet volledig omsloten zijn.
Valondergronden zijn er in vele soorten en maten. Sommigen ondergronden zijn gekeurd voor een bepaalde vaste valhoogte. Andere valondergronden dien op locatie gekeurd te worden middels een HIC meting. We onderscheiden de volgende valondergronden: - Zand - Houtsnippers - Schors - Gietvloeren - Kunstgras - Rubber tegel vloeren Per project wordt bekeken welke valondergrond vereist en geschikt is.
Je moet kunnen laten zien dat de valondergrond voldoende is voor de valhoogte van het toestel. Een gecertificeerde valondergrond laat dat zien middels het certificaat.
Een keuring wordt uitgevoerd op het moment dat een toestel voor het eerst wordt gebouwd. Een keuring mag ook alleen uitgevoerd worden door een aangewezen, onafhankelijke keuringsinstantie (AKI). Een veiligheidsinspectie vind pas ná de ingebruikname van het toestel plaats. Er zijn verschillende soorten inspecties. Zo zijn er kleine, simpele inspecties die u zelf op regelmatige basis kunt uitvoeren. Daarnaast dient er op jaarlijkse basis een professionele inspectie uitgevoerd te worden. DEUVIE heeft gecertificeerde specialisten in dienst die deze grote inspectie voor u uit kunnen voeren.
Speeltoestellen in Nederland moeten voldoen aan de "Wet Attracties en Speeltoestellen", kort gezegd de WAS. Als leidraad voor de WAS gelden de NEN EN normen 1176 en 177 voor speeltoestellen en valondergronden.
Kies hier jouw branche
Van houten speeltoestel tot complete speeltuin in de buurt
Onze houten speeltoestellen zijn er in veel soorten en maten. Zo hebben wij voor ieder budget een passend toestel. Te beginnen met de ‘standaard’ toestellen. Deze komen met een typecertificering. Dit betekent dat we deze toestellen snel bij u leveren.
Meer keuzevrijheid zit er bij onze modulair gecertificeerde speeltoestellen. Samen met u bouwen we de houten speeltoestellen op uit een grote variatie aan modules, waardoor er veel mogelijkheden zijn om naar eigen inzicht de openbare speeltuin op te bouwen.
Mocht u toch net dat stapje verder willen gaan, dan is daar het maatwerk. Samen met u gaan we op geheel eigen wijze een unieke invulling geven aan de openbare speeltuin.
Een duurzame openbare speeltuin
Bij Deuvie kiezen we voor de hoogste kwaliteit. Zowel in onze manier van werken, als ook in de materialen die we gebruiken. Onze speeltoestellen worden opgebouwd uit de houtsoorten Robinia, Eiken en Kastanje. Stuk voor stuk sterke, robuuste houtsoorten die afkomstig zijn uit Europese bossen. We passen bij elke houtsoort een strenge selectie toe om er zeker van te zijn dat elk onderdeel van het toestel van topkwaliteit is.
Onze producten zijn niet alleen duurzaam omdat ze lang goed blijven, ook omdat ze goed zijn voor het milieu. We halen uitsluitend hout uit Europese bossen. Dit hout is bovendien ook nog eens FSC of PEFC gecertificeerd, wat een duurzaam bosbeheer garandeert.
Betrek bewoners van de gemeente bij de realisatie van de openbare speeltuin
Uit onderzoek komt naar voren dat het participeren van de buurtbewoners een positief effect heeft op de leefbaarheid en ontwikkeling van de wijk. Daarnaast voelen mensen zich meer betrokken, gezien en gehoord. Dit leidt ertoe dat men zich verantwoordelijk voelt voor het bijhouden en netjes houden van de buurt.
Dit zijn de stappen die we met u – als gemeente – doorlopen
We starten met een kickoff. Er is een wens geuit vanuit uw buurt, maar het is nog niet duidelijk wat er wel en niet kan en waar een openbare speeltuin aan moet voldoen. Samen met u als gemeente en de buurt gaan wij deze vragen beantwoorden. De kaders van het project worden zo duidelijk, evenals de wensen vanuit de bewoners. Deze input wordt vervolgens verwerkt in een ontwerp.
In fase twee gaan we van ontwerp naar realisatie. Samen met de gemeente en de buurt stemmen we af welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Daarbij kijken we welke werkzaamheden eventueel verricht kunnen worden door de buurtbewoners zelf. Echter, het ingewikkelde vakwerk wordt altijd uitgevoerd door de vakmannen van DEUVIE.
Dan komen we aan in fase drie. Er is een leuke openbare speeltuin opgeleverd. Nu is het zaak dat er zoveel mogelijk kinderen heel erg lang kunnen genieten van de speelplek. Met het juiste onderhoud – waarbij de buurtgenoten kunnen helpen – blijft de speelomgeving altijd in goede conditie. Ook zorgen betrokken buurgenoten voor een stukje “sociale controle”. Zij zorgen ervoor dat iedereen op een nette manier omgaat met de toestellen en de speelplek.